Skal du flytte? Les våre tips her!

Om du skal flytte på egen hånd eller sammen med noen er det alltid litt stress med flytting. Vi har alle vært der. Det er mye styr med depositum eller eventuelle huslån. Selvsagt skal kåken du flytter ut av vaskes ned til huseiers glede og depositums-ran. Det er alltid for få esker og for mye dilldall. Du har familie og venner som hjelper til og det er mange tunge løft du ikke engang hadde forestilt deg.

Dagen er der. Du skal ut av en plass og inn en annen. Med det kommer alle dine eiendeler. Det er uansett masse ekstra småplukk det er lett å overse når man flytter bolig. Ta vår selvsagte liste nedenunder. Du vil bli forbauset over hvor mange du har oversett.

Når du flytter må du:

Skifte addresse

Dette må formelt foretas og du kommer ikke unna. På Min ID side kan du selv gjøre dette på smartphonen din.

Si opp alle abbonement

Strøm, vann, aviser- det hele. Ja. Dette kan også gjøres enkelt og greit på nett.

Flytte utomlands

Flytter du utomlands må du registrere det i Folkeregisteret.

Forsikring og alle andre må få din nye adresse

Dette er ikke morsomt, men må gjøres.Selv i vår digitale verden er det instanser og mennesker som må få vite om din nye adresse.

Inngå samboererklæring

Vi kan ikke understreke dette nok! Spesielt kvinner ender opp i finansielle vanskeligheter etter et samlivsbrudd uten samboererklæring. Dere kan laste ned dette på nettet og ta dere den tiden det tar å fylle denne ut.

Vi ønsker deg/ dere en god flyttings og minner om at det finns gunstige forbrukslån hvis det skulle mangle til en flyttebil eller andre uforutsette kostnader i forbindelse med flyttingen. Vi har kun trygge kreditorer på vår side og vi håper du tar våre råd med på veien.