Før skilsmissen blir realitet. Spør deg følgende spørsmål

Hvorfor ble vi sammen i utgangspunktet?

Folk som går gjennom skillsmisse har ofte sagt i etterkant at det å reflektere alvorlig på det som førte dere sammen kan gi deg vilje til å fortsette å prøve. En liten refleksjon kan hjelpe deg å avgjøre hva du trenger å gjøre for å få ting tilbake på rette sporet.

Hvorfor forsøkte vi ikke samlivsterapi?

“Hvorforer forsøker vi ikke profesjonell rådgiving?” Utrolig nok, men mange par søker ekteskapsrådgivning før de ber om skilsmisse. Siden betydningen av beslutningen om å splitte opp, mener mange par at de skylder seg selv i å det minste prøve rådgivning de pakker opp. For mange fungerer dette bra og de får verktøy til å kommunisere bedre og får samlivet tilbake på rett spor.

Er det noe dere kan endre på?

Se på alle de tingene som du/dere ikke liker i forholdet. Hvor mange av disse problemene er innenfor din/deres kontroll til å endre? Hvis begge er enige om å endre livssituasjon, kan dette være redningen for forholdet.

Hvordan vil du føle hvis de neste fem årene blir akkurat som de siste fem?

Ingen ønsker å leve med “hva om hvis jeg bare!”. Så det er ganske enkelt: Tenk deg selv fem år framover. Er å få en skilsmisse en beslutning du vil angre? Eller vil det være lettelse at du bryter et mønster av elendighet som er foregått alt for lenge? En magefølelse på dette enkle spørsmålet vil gi deg en god følelse av hvilken retning som er den beste veien for deg.

Er jeg egentligpå forberedt på gå gjennom med dette?

Du må være sikker på at du har ingen interesse i å opprettholde ekteskapet og er klar til å leve på egen hånd før du søker om skilsmisse.

Skilsmisse er ikke tiden å ta beslutninger med magen. Hvis du kan separere det følelsesmessige aspektet fra det juridiske aspektet ved skilsmissen, vil du maksimere verdien av rådene fra advokater og andre sakkyndige, og bedre sjansene dine for å komme vekk fra skilsmisse i en sunnere og mer stabil posisjon.”