Slik finner du best pris på internett-tjenester basert på ditt behov

Alle trenger vi god nettforbindelse. Det er en del av hverdagen i 2019. Overalt forventer vi full connection. Internett er tilsynelatende overalt, men å velge den beste Internett-tjenesten kan være et knutet foretak. Du må bestemme lokal tilgjengelighet og riktig passform i hastighet og leveringsmetode. Da kan du ha mange leverandører, planer og tilbud å sammenligne. Disse trinnene hjelper deg med å velge en optimal internettjeneste.

Hvilken hastighet trenger du?

Først forstår du hvilken internetthastighet eller – mer presist – båndbredde, slik at du kan velge riktig servicenivå. Båndbredde, vanligvis målt i megabits per sekund, er den maksimale hastigheten der du kan laste ned data fra internett til datamaskinen. Jo mer dataintensive aktiviteter du vanligvis gjør, og jo flere enheter du har i samme forbindelse, jo mer båndbredde trenger du.

Dette diagrammet gir deg en grov ide om båndbredden som kreves for å gjøre vanlige internettaktiviteter, forutsatt at en enkelt bruker av gangen. Men siden din totale båndbredde deles mellom alle tilkoblede enheter, trenger du nok til å tilfredsstille samtidige aktiviteter.

Hva er alternativene i ditt område?

Når du vet hvilken internetthastighet du trenger, kan du sjekke ut nettsteder som bredbånd nå og i mitt område for å få en ide om hvilke leverandører som tjener ditt område.

I de fleste metroområder vil du sannsynligvis ha mulighet for internettjeneste via enten kabelleverandør, telefonfirma eller satellittfirma. Og kanskje til og med fiberoptisk tjeneste. I et mer landlig område har du kanskje ikke tilgang til så mange metoder, selv om du sannsynligvis vil bli dekket av en satellitt bredbåndsleverandør.

Sammenligning av forskjellige el-leverandører kan spare dere tusenlapper i året. Om ikke mer. Skulle du ønske å ta opp lån til nytt internettabbonement kan du lese mer om det her.