Slik kommer du deg gjennom julen på et budsjett

Vi elsker jul like mye som alle andre (kanskje enda mer), men det koster unektelig. Den eneste tingen som kan sette en demper på vår juleånd er det store hullet i vår bankbalanse. Familien din tror kanskje at jul handler om tusenvis av gaver, dekorasjoner og mat. Men spesielt studenter og unge voksne kan ikke ta seg råd til alt dette. Kjøpefesten gjelder ikke alle, dessverre.

Med en et eget julebudsjett og ekstra kreativitet, vil du kunne ha den julen du alltid har drømt om. Uten at bankens balanse mellom dine mareritt. Du kan også ta opp forbrukslån mellom 5000 kr. – 50.000 kr.

Topp tips for julsparing

Lag et festlig budsjett for jul og nyttår. Det vil lønne seg over festlighetene. Dette er vårt nummer én julesparende tips! Det kan være vanskelig, men ta en god titt på bankbalansen din. Hva har du realistisk råd til? Bruk våre artikler om budsjettering for å hjelpe deg med å finne ut hvor mye du har hver måned. Ta hensyn til alle dine vanlige utgifter og baser julplanene dine på det. Et nødvendig onde når alle vil kose seg hele tiden.

Hvis du trenger litt ekstra penger for å få dine festlige planer på plass er det nå du begynner å stramme beltet. Ta noen ekstra timer på jobben eller prøv å gjøre noen strøjobber. Mange studenter tar butikkjobb i Desember. Ikke glem – et budsjett er for livet, ikke bare for jul! Sjekk ut våre ulike guider for å spare penger og budsjettere for mer info.

Ikke vær redd for å prioritere

Vi vil alle ha kalkun med alt tilbehør. Eller hva det er du er vant til hjemmeifra være seg smalahove eller ribbe. Må du oppgradere playstation hvert år? Overtrekk er dårlig planlegging. Se om du kanskje kan nøye deg med litt mindre i år. Det er tross alt jul hvert år. Du kommer aldri til å kunne oppfylle alt som er i din ideelle festlige fantasi. Ta penn og papir fatt og se på hva du trenger og ikke trenger i åpr.

Det er et trist faktum at du ikke vil kunne kjøpe en gave til alle du kjenner. De færreste har råd den slags ekstravaganse. Små gaver er like verdsatt. Det er tanken som teller sier de.