Slik kutter du budsjettet på matvarer på 1-2-3!

Her er noen av våre tips for å lette på kostnadene når dere handler inn:

Spis først

Ikke handle på tom mage, da er det lett å la den rumlende magesekken bestemme. Dersom du ikke rekker middag før handleturen, spis en liten mellomrett eller en snack som metter. Har du noen gang tenkt på at den sunne maten og de ferske råvarene er plassert i ytterkantene av butikken? Midt på gulvet står derimot rad på rad med halvfabrikata og mer usunn mat, selvsagt med enkelte unntak som f.eks. frossen fisk.

Kjøp i kvanta

I stedet for å plukke med deg noen få epler fra selvplukks-hyllen, gå for store poser med epler eller pærer. Det er nemlig mye mer økonomisk og kan spare deg for flere kroner.

Billigmerkene er like gode

First Price, EuroShopper, Landlord og Coop Extra, kjært barn har mange navn. Vi snakker om billigmerkene, matvarekjedens egne merker. Billigmerkene inneholder som regel også like mange næringsstoffer.

Frys mat

Det synes lettere å velge sunt om sommeren med alle grønnsakene og salatene til grilltilbehøret, lekre fisk og skalldyrretter, kirsebær i kremmerhus og struttende jordbærkurver. Ta med deg litt av dette inn i de kaldere månedene ved å kjøpe inn bær når bærsesongen er på hell og prisene stuper og frys dem ned. Dette kan du gjøre med grønnsaker også så du alltid har dette i hus. Grønn paprika ser riktig nok kjedelig ut, men koster mindre enn rød, oransje og gul. Kjøp alltid hele grønnsaker etc. og del opp selv og fross ned restene.

Følg med

Som så vidt nevnt allerede, utnytt salget, men det gjelder ikke bare frukt og grønnsaker. Følg litt med; les kundeaviser, bersøk butikkenes egne hjemmesider på nettet og dra på en aldri så liten inspeksjonsrunde til de nærmeste matbutikkene. Kjøp magert og deilig kjøtt på tilbud, fross ned og nyt lekre middager hele uka.