Slik lurer butikker deg hver dag

Som forbruker skal du se til at du ikke blir lurt. Søndager en av de mest overfylte tider i matbutikkene i det norske land. Å gjøre den helt store shoppingen i siste stengetid er en dårlig ide. Det er aldri morsomt å kjempe mot folkemengden, stå i kø, og rase gjennom hyllene. Ofte strekker man hånden ut og plukker opp noe helt unødvendig.

Når skal man i stedet shoppe? I utgangspunktet, når som helst. Beste tid er vanligvis først om morgenen, eller veldig sent på kvelden. Alltid på ukedager. Styr unna alle tilbudshyller og store displays. Det ser kanskje billig ut der og da, men la det synke inn først. Kanskje det slettes ikke er så billig som du tror.

Spar på planlegging av innkjøp

Det er lett å tenke at du vil huske hvert element du trenger når du titter i butikken. I travle shoppingsenter må du huske på alt så du ikke glemmer now. Før du forlater hjemmet ditt for å handle se gjennom alle skap og kjøleskap. Har du ting som ting som olivenolje, pasta og andre saker du kanskje ikke kjøper ukentlig. Tenk allerede over noen middagsideer, slik at du vet hva du skal ta tak i. Se til at du tenker over baderommet også. Sjekk ut disse mulige måtene å starte planleggingen av måltider i helgen.

I tillegg gjør du en liste på forhånd, slik at du beveger deg mer effektivt gjennom butikken. (Pro tips: Hvis du organiserer listen etter produkttype, er det en bris å plukke alt opp mens du arbeider gjennom vare-rekkene.)

Budsjett

Les mer på vår side i nyhetsarkivet. Her vil du alltid finne mange gode ideer til personlig økonomistyring. Alle våre låneinstutisjoner lar deg uforpliktende søke om lån. Skulle du behøve et lån er det massevis av nyttig informasjon her på vår side for norsk personlig økonomi. Lån opp til 50.000 kroner på dagen.