Snart skal vi betale årsavgift på bilen

Har du mottatt årsavgiften til bilen din? Da er det bare å si at den bør betales med en eneste gang, for hvis du venter kan det fort bli kostbart for deg. Hvis du unnlater å betale kan du fort havne i vanskeligheter.

Staten tar inn over 10 milliarder kroner på årsavgiften, men fortsatt er det over 300.000 krav som ikke blir betalt hvert år. Prosentdelen av de kravene som årlig går til purring har steget fra 8,4% i 2015 til 8,66% i 2016.

Sogn og Fjordane har de beste betalerne i landet, hvor hele 93,5% betalte årsavgiften i tide. I Finnmark står det litt dårligere til med betalingslysten uten at de gir noe konkrete tall.

Staten er den verste kreditoren

Som vi vet er staten en av de hardeste kreditorene så det er ikke spesielt billig å ha få purregebyr fra den kanten. Hvis du unnlater å betale på nytt vil kravet sendes over til Statens innkrevingssentral, og de er din verste fiende!I et nøtteskall: betaler du ikke nå vil du bli trukket i lønn eller trygd for at staten skal få pengene sine. I tillegg vil bilen bli avskiltet hvis du ikke har betalt årsavgift innen Juni.

Mener du årsavgiften er for dyr? Da anbefaler vi at du legger til side penger i god tid i forveien slik at regningen ikke kommer som et sjokk. Det er også mange andre utgifter som kommer i den første delen av året, så her er det best å være føre var og ha en god og solid privatøkonomi.

Budsjett, budsjett, budsjett!

En god økonomi kan planlegges på en enkel og fin måte. Du kan lage et supert budsjett. Det handler kort og godt om å legge inn alle utgifter og inntekter i løpet av én måned. Da vet du hva du kan bruke og når. Du kan også legge inn litt ekstra utgifter slik at man får litt penger til overs hver måned som du kan spare. Å ha en økonomisk buffer er ikke bare smart, det kan fort bli en nødvendighet.