Sørg for en brannsikker julefeiring

Julen er rett rundt hjørnet og det er mange bekymringer rundt denne høytiden. En bekymring mindre du kan glede deg over hvis du sørger for å ta de riktige forhåndsreglene. Visste du at før nyttårsaften og st.hans er det julen som er den store “vinneren” når det gjelder husholds-branner! Spør enhver røynd brannmann og han vil si julestriden er en strid!

Vi vil alltid prøve å gi våre lesere gode tips og råd som vil spare dere penger. Enten det er preventivt eller proaktivt. Derfor er det vel verdt 3 minutter av din lunsjpause å lese gjennom våre gode råd for en brannsikker julefeiring.

Preventive tiltak for en brannsikker jul

Kjøp et friskt juletre og sett det i en riktig stødig og stabil julefot fylt og konstant etterfylt med vann (slik unngår du også granbarhelvetet i romjulen). Bruk selvslukkende elektriske lys og hold katten langt borte fra treet. Har du ikke selvslukkende lys må dere virkelig legge dere i selen for å huske å slukke treet for natten.

  • Unngå brannfarlige stearinlys-kranser eller adventsstaker. Poden har mulig laget noe ekstremt kreativt i barnehagen, men se opp for alt som lett kan ta fyr som syntetisk stoff, bomull eller gas, plast etc.
  • Stearinlys skal kun plasseres på overflater som kan tåle flytende stearin eller at lyset bekker. Alltid plasser stearinlys langt unna gardiner og andre brannfarlige materialer.
  • Dobbelsjekk hele husets brannalarmer før høytiden. For å være på den sikre siden er det kanskje like greit å bytte ut batteriene.