Spar miljø og lommebok med flere vegetarretter i uken

Det er mange familier som gjør det allerede. Du kan selv se hvor mange fordeler det er ved å ha to til 3 vegetarmiddager i uken. Det smaker godt, det er sunt, det sparer planeten og det er flotte retter å lære barna som en dag skal leve på trange studielån. Mange grøsser over tofu og ser for seg brune linser og slappe saker. I dag er nettet fullstappet av enkle, gode vegetarretter.

Grønnsaker er en mye billigere råvare enn kjøtt og fisk. I Norge har alle tilgang til flotte sesongbaserte grønnsaker og med litt fantasi er det utrolig hva du kan lage. Det er kantareller i skogen for øyeblikket, folkens!

Supper og gryteretter til å begynne med

Det enkleste å lære seg er enkle supper og gryteretter. Barna liker slik mat og så lenge man ikke overkoker grønnsakene blir resultatet ofte riktig så smakfullt. Fryseren er en god venn for vegetarretter. Lager du for eksempel falafel eller veggieburgers holder de seg utmerket i fryseren for senere. Lag en hel masse når du først er i gang.

Du burde også gå til innkjøp av tørkede linser og bønner. Disse er superbillige og veldig næringsrike. Invester også i en hel masse spennende ulikt godt krydder så kan det vare en liten evighet.

Det er ikke nødvendig å handle på dyre helsekostbutikker. De fleste
billigkjedene har alt du måtte behøve for en god og næringsrik middag for hele familien.

Vegetarisk diett består av korn, nøtter, korn, frø, belgfrukter, grønnsaker og frukt. Derfor er det rikt på fiber, folsyre og vitamin C. Grønnsaker og frukt gir vitaminer og mineraler som er avgjørende for en sunn kropp. Bønner, tofu, frø er gode kilder til protein. Grønnsaker består av fytokjemikalier, som hindrer visse kroniske sykdommer. Grønne bladgrønnsaker er en rik kilde til antioksidanter. Frukt og grønnsaker gir også naturlig sukker, enzymer og sporstoffer gunstig.