Spar på strømutgiftene denne vinteren

Spar på strømutgiftene denne vinteren. Er du en av mange som syns sommeren var for kort? Du har fortsatt ikke funnet fram vinterklær? Du er ikke alene. Men, å fortsatt ha sommerklær innendørs vil koste. I lengden vil strømregningen din stige etterhvert som det blir mye kaldere. Kanskje det er en ide å pakke bort shorts og hawaii-skjorter. Finn fram raggsokker og stilongs. Det er utrolig hva du kan spare på oppvarming med godt tøy. Temperaturen kan fort bli behagelig nok lavere med riktig klær.

Mange får sjokk over strømregningen når høsten kommer

Som sagt har det mye å si på hvordan man omstiller seg. Sommeren er definitivt over. De klærne du har brukt i de siste sommermånedene er ikke for innendørs bruk. Å fyre opp til 25 grader til enhver tid er veldig dyrt. Bare et par tøfler gjør at du vil kunne spare på oppvarming.

Da mange av oss vokste opp på 80 tallet var strøm billig! Mange av oss kan huske en stuetemperatur på 25-26 grader. Vi sprang rundt i stua i t-shirts midt i svarteste vinteren. Dessverre koster strøm noe helt annet disse dager.

Hva er riktig innetemperatur

Eksperter anbefaler at temperaturen i oppholdsrom ligger på 20 grader. Men er det 20 grader vil du trenge ekstra klær. Kanskje du er en av de som husker kampanjen “20 er bra for huet”. Undersøkelser viser at temperatur over 25 grader forstyrrer hukommelse og konsentrasjonsevnen. Ganske riktig. Det reduserer din arbeidsevne.

Soverom kan fint ligge på 14-16 grader. En grad kan faktisk utgjøre riktig stor forskjell på strømregninga di. Bare en liten grad ned gir opp til 6% spareeffekt. Og husk å lufte ut kjapt og effektivt. Åpne vinduer får alle ovner til å jobbe dobbelt. En kort utluftning er mye bedre enn et vindu på gløtt. Lykke til!