Spar penger til ferien – ellers kan du havne i feriefella

Spar penger til ferien – ellers kan du havne i feriefella. Unngå at du havner i feiefella med noen få praktiske råd. Vi mottar alltid ekstra mange søknader etter fellesferien. Alle ser ut til å trenge et forbrukslån på dagen etter sommerferien. Hvorfor? Fordi de ikke har tenket gjennom hvor mye du skal bruke på forbruk i ferien. Lag derfor et feriebudsjett der du deler inn i ulike poster. Ta med mat, shopping, utflukter etc. Det er også mange penger å spare hvis du betaler i lokal valuta.

Sjekkliste før ferien

Sjekk reiseforsikringen

Alle som skal på ferie må ha gyldig reiseforsikring. Hvis du har betalt reisen med kredittkort kan det være at du allerede har en reiseforsikring. Mange kredittkort er det vanlig at kommer med reiseforsikring. Sjekk om det mulig også dekker andre familiemedlemmer.

Ha alltid forsikringsbevis med

Skulle uhellet vært ute, og man trenger å vise frem at man har en gyldig reiseforsikring. Ha dette på dere til enhver tid. Se opp for lommetyver og ikke stol på en app.

Feriebudsjett

Bestemme deg for hvor mye penger du skal bruke på forbruk gjennom hele ferien. Skriv ned hvor mye du skal bruke på det hele. Sett et daglige beløp slik at det blir lettere å holde seg til budsjettet. Bestill SMS-varsling: For å passe på at du ikke bruker mer enn planlagt kan du bestille sms-varsling.

Betal i Lokal valuta

Når du skal betale varer med kort i utlandet og får spørsmål om du ønsker å betale i NOK eller lokal valuta, bør du alltid velge det siste. Når du betaler i lokal valuta er det din egen bank som regner ut kursen og du vil komme bedre ut enn hvis butikken selv regner den ut. Ikke ta ut penger med kredittkort. Tar du ut penger i minibank med kredittkort må du som oftest betale en prosent rente. Ta ut større beløp for å unngå gebyr.