Statoil går inn det tyske offshore vindmarkedet!

Norsk energileverandør Statoil har annonsert at det går inn i det tyske offshore vindmarkedet via et oppkjøp av Arkona offshore vindpark på 50%. Statoil og E.ON vil også kunngjøre den endelige investeringsbeslutningen på dette 385 megawatt prosjektet. Den estimerte totale investeringen for prosjektet vil være i overkant av 1,2 milliarder euro.

Arkona vindpark vil gi fornybar energi til opptil 400.000 husstander i Tyskland, noe som gjør den til en av de største pågående offshore vind utviklere i Europa. “Vi er glade for å kunngjøre vår beslutning om å utvikle dette betydelige offshore vindkraft-prosjektet sammen med E.ON. Denne investeringen er i tråd med vår strategi om å gradvis utfylle vår olje- og gassportefølje med lønnsom fornybar energi og andre lavkarbonløsninger “, sier Eldar Sætre, Statoils konsernsjef.

“Vi er også glade for å utvikle dette prosjektet i Tyskland, hvor Statoil er den nest største leverandøren av naturgass. Vi har vært å levere gass fra Norge gjennom tre direkte rørledninger i over 35 år, og Statoils inntreden i tyske offshore vind gir en ny dimensjon til det norsk-tyske energi partnerskap “, sier Sætre.

Statoil satser på grønn energi

Med Arkona i tillegg øker dette den totale energiproduksjons-kapasiteten på offshore vindprosjekter i Statoils portefølje med rundt 50 prosent, og selskapets egen produksjonskapasitet med 65 prosent. Prosjektene har nå en samlet kapasitet på mer enn 1100 MW, som støtter mer enn 1 million europeiske hjem med fornybar energi.

Arkona Vindparken vil bli plassert i Østersjøen, 35 kilometer nordøst for Rügen øy i Tyskland, sørvest for den danske øya Bornholm. Det vil bestå av 60 seks-megawatt turbiner, som vil bli montert på enkeltpilare fundamentet installert på en dybde på 23 til 37 meter.