Strategi for å holde nyttårsforsetter i 2017

1. Arbeid på en ting av gangen

Vi lever i et samfunn der mer er bedre. Men når det gjelder personlige mål, er vanligvis mer mindre. Et annet eksempel: I næringslivet hvor 64 prosent av ledere mener de har for mange prioriteringer, vil bedrifter med færre prioriteringer vise mer vekst.

Så ta en munnfull av gangen. I stedet for å plukke fire resolusjoner som du vil oppnå, velg heller kun en som vil gi deg den største gleden hvis du klarer å oppfylle forsettet. Dette betyr ikke at du ikke kan arbeide på mer enn ett forsett per år, det betyr bare at du bør ikke fokusere på mer enn én om gangen. Ikke gjør deg selv stresset med for mange mål. Du vil lett bli skuffet og kanskje gi opp på alle forsettene.

2. Definer ditt forsett ved å tilskrive det spesiell oppførsel

Å sette forsetter for det nye året handler vanligvis om å erstatte gamle, dårlige vaner med nye og bedre. Folk som klarer å endre sine vaner oppnår noe som kalles “vanlig automatikk” – hvor resultatet er at de gjennomføre den nye vanen uten å måtte tenke på det.

En gjeng forskere forsøkte å forbedre deltakernes tannpleie-vaner. Alle deltakerne fikk beskjed om å bruke tanntråd og ble vist hvordan du skal bruke tanntråd på best måte. Deltakere som planlagt nøyaktig når og hvor de vil flosse var mer vellykket på å endre sine vaner enn de som ikke gjorde det.

Så, å bryte opp spesifikke atferd og sette dem på en tidsplan er å anbefale alle som vil endre seg. For eksempel, ta turen til gympan i helgene i stedet for å slappe av og drikke Mimosas i pyjamas. Signer opp med et treningsstudio og planlegge tid i kalenderen din. Før du vet ordet av det, vil du gå uten å tenke på det.

3. Øv hver dag

Med daglig øvelse kan mennesker med gjennomsnittlig talent oppnå ekstraordinære ting. De beste maratonløpere, for eksempel, viser ikke fysiologiske forskjeller i lungekapasitet eller muskelmasse fra andre. Forskjellen ligger i hvor mye hver løper trener i ukene frem mot maraton.