Strømregning på vinterstid – noen tips

Som alle som noensinne har betalt en energiregning nord for tropene vet, kan kaldt vær bety en sinnsyk strømregning. Det koster penger å varme et opp et hjem. Spesielt hvis leiligheten eller huset er gammelt. Nordmenns energiregninger har en tendens til å øke med ca 50% om vinteren. Vi har samlet noen tips som kan hjelpe deg med å holde kostnadene i sjekk over vinteren.

Forsegl mot trekk

Se etter områder hvor kald luft siver inn eller trekker fra rom til rom. Under dører, utette vinduer etc. De vanligste stedene som utkastene kommer inn i huset er rundt kantene på dørene og gjennom kantene på vinduer. Ekstra isolering kan spare deg hundrelapper.

Bruk varme klær og pledd hjemme

Når du bare slapper av i heimen kan det ofte lønne seg å ta på seg en genser isteden for å skru opp varmen så du kan gå i t-skjorte. Tenk lag med klær, som en t-skjorte med en sweatshirt eller hoodie. Bruk også tykke sokker. Disse lagene holder deg varmere når du gjør ting hjemme, noe som betyr at du vil føle deg ok å senke hjemme temperaturen.

Forsøk å senke hjemmemperaturen

Når du har begynt å gjøre noen justeringer som holder deg varm i huset hele dagen, må du begynne å justere hjemmetemperaturen nedover. Hvis du vanligvis kjører den på 28, kan du prøve å slippe den til 24 og se hvordan det føles når du har varme klær og tettet all trekk. Hvis du finner ut at det bare er for kaldt for din smak, er det ingenting i veien for at du kan heve den opp igjen i en grad eller to. Målet er å prøve en taktikk som vil føre til at du tåler lavere temperaturer uten ubehag og deretter justere temperaturen nedover.

Hold persienner lukket, unntatt i direkte sollys

Når solen skinner direkte i et vindu, kan det føles ganske varmt. Det vil få en liten oppvarmende effekt på huset ditt. Når det ikke skinner direkte, vil de avgi kulde. Persiennene vil imidlertid gi vinduet litt mer isolasjon som igjen sparer oppvarming. Det er ganske enkelt.

Lykke til ønsker Norskelån!