Svindelvarsling utstedt etter British Airways databrudd

Dette gjelder for September måned 2018. Kredittkort og bankkunder har blitt oppfordret til å kontrollere sine koni regelmessig for ukjente transaksjoner etter et databrudd hos British Airways. Har du reist med BA i denne måneden skal du lese videre.

Personer bør også være oppmerksomme på at kriminelle vil bruke nyheten om hendelsen som en mulighet til å lure fra deg personlig eller finansiell informasjon. Hvis noen ringer fra BA, si at du ringer tilbake. Samme gjelder mistenksomme e-mails. Vi minner om at ingen ekte bank vil ringe deg ut av det blå for å verifisere PIN-koder, passord eller transaksjondetaljer.

BA beklager så mye til Europeiske kunder

British Airways har allerede kontaktet kundene som er involvert i hackingshendelsen der kundedata ble stjålet fra nettsiden deres. Det er sagt at breachen har blitt løst og dets nettsted nå fungerer som det skal.

Alex Cruz, British Airways-leder og konsernsjef, sa: “Vi er dypt beklager for forstyrrelsen som denne kriminelle aktiviteten har forårsaket. Vi tar beskyttelsen av kundens data veldig alvorlig”. Mulighet for kriminelle er uendelig i slike tilfeller. Kriminelle ofte bruker publisitet rundt disse typer hendelser som en mulighet til å opprette en falsk organisasjon. Det kan være seg et skalkeskjul som en bank, politiet, eller British Airways selv.

De kan bruke falske e-postmeldinger, telefonsamtaler eller tekstmeldinger til å påstå at det har vært et brudd på en konto, og kunden må “verifisere” eller “oppdatere” deres detaljer.

UK Finance advarer alle BA kunder

UK Finance anbefalte forbrukerne å følge deres råd. Og til å melde ifra om noe skurrer. Gi bare ut dine personlige eller økonomiske detaljer for å bruke en tjeneste du har gitt ditt samtykke til, som du stoler på og at du forventer å bli kontaktet av. Ikke bli lurt til å gi en svindler tilgang til dine personlige eller økonomiske detaljer. Aldrig automatisk klikke på en lenke i en uventet e-post eller tekst.

Spør alltid ubudne tilnærminger om deres kontaktdetaljer og hjemmeside. I stedet kan du kontakte selskapet direkte ved hjelp av et kjent e-post eller telefonnummer.