Ta tidlig kontroll over din egen personlige økonomi

Dessverre har personlig økonomi ennå ikke blitt et obligatorisk fag i videregående skole eller høyskole, slik at du kan være ganske “clueless” om hvordan du skal håndtere pengene dine når du er ute i den virkelige verden for første gang.

For å hjelpe deg med å komme i gang, vil vi ta en kjapp titt på noen av de viktigste tingene å forstå om penger hvis du ønsker å leve et behagelig og ubekymret liv etter endt utdanning.

Lær Selvkontroll når det gjelder penger

Hvis du er heldig, har dine foreldrene eller foresatte lært deg denne ferdigheten når du var barn. Hvis ikke, må du huske på at jo tidligere du lærer den vanskelige kunsten å kunne utsette umiddelbar tilfredsstillelse ved å hive kredittkortet etter hva det en måtte være du ønsker deg der og da. Jo raskere du lærer selvkontroll i forbindelse dine penger vil du finne det enklere å holde din økonomi i orden. Selv om du kan enkelt kjøpe en vare på kreditt i det øyeblikket du ønsker det, er det bedre å vente til du faktisk har spart opp penger til det.

Unngå kredittkort-fella før det er allerede gjort

Hvis du gjør en vane å sette alle kjøpene dine på kredittkortet, uavhengig av om du kan betale regningen i sin helhet i slutten av måneden, kan du fort betale for disse impuls-kjøpene du ikke har råd til i 10 år framover. Sørg for å alltid betale det utestående beløpet i sin helhet når regningen kommer, og ikke bær flere kort enn du kan holde styr på.

Hvis du ikke lærer å forvalte egne penger, vil andre kunne finne måter å utnytte deg og din naivitet på! Noen av disse personene kan være ondsinnede, som skruppelløse provisjonsbaserte finansielle planleggere eller uetiske utlånsfirma.

I stedet for å stole på andre for å få råd, ta ansvar selv og les noen grunnleggende bøker om personlig økonomi. Når du er bevæpnet med personlig økonomi-kunnskap, ikke la noen vippe deg av pinnen. Å forstå hvordan penger fungerer er det første skritt mot å sørge for at pengene dine jobbe for deg ikke mot deg. </p>