Tenk over dette før dere flytter utenlands

Tenk over dette før dere flytter utenlands. Det er aldri lett å flytte. Selv om du bare flytter til en annen bydel krever det betydelig planlegging og forberedelse. Og selvfølgelig – pakking! Når barn er involvert, er det enda vanskeligere. Spesielt med tenåringer som forståelig nok er bekymret over å etterlate sine venner og starte en ny skole. Når bevegelsen ikke er over byen, men over hav, blir det veldig komplisert.

Men det er ikke å si at det å flytte til utlandet med familien din er en uoverstigelig utfordring. Det tar bare riktig planlegging og en nøye tenkning gjennom de ulike problemene som kan oppstå.

Forbred deg mentalt på forskjellene

La oss få dette ut av veien. Når du flytter til et nytt og ukjent land, vil noen ting bare virke ganske rart. Enten det er språket, spesielle lokale matvarer, absurd høye skattesatser eller uventede lokale lover. Du vil komme til å ende opp i alle slags situasjoner som er helt anneledes enn her hjemme i Norge.

Heldigvis lever vi i en sammenhengende og stadig mer global verden, så informasjonen du trenger er mest sannsynlig bare noen få klikk unna. Søk Facebook for støttegrupper av andre internasjonale som bor i ditt nye land og få direkte hjelp og informasjon fra de som kom før deg. Gjør forhåndsresearch på de lokale skikkene, forskrifter, skoler og bestemte nabolag i din nye by. Kort sagt, gjør så mye bakgrunnsarbeid som mulig, slik at du ikke blir fanget fullstendig vakt ved ankomst.

Få papirarbeidet i orden

Hvis du er diplomat, ambassadmedarbeider eller profesjonell ekspeditør som flytter til utlandet for en melding, er visumet ditt sannsynligvis alt ved hjelp av arbeidsgiveren din. Men hva med din ektefelle? Dine barn? Land er forskjellig i kravene til medfølgende familiemedlemmer, så sørg for å få arbeidsgiverens hjelp for å sikre at alt riktig papirarbeid er i orden før du ankommer.

Det er også uunngåelig viktige admin oppgaver å ta vare på etter flyttingen.

For eksempel, det første du må gjøre hvis du flytter til Spania, er å få ditt NIE – Número de Identidad de Extranjero (Utlendings identifikasjonsnummer).

Før du kan åpne en bankkonto, signere en arbeidsavtale eller leie eller kjøpe en leilighet, trenger du dette nummeret, uansett om du er EU-borger eller ikke-EU-borger. Andre EU land er mye smidigere. Holland og Danmark for eksempel er veldig smidig å flytte til m.h.t. papirarbeid.

Lykke til ønsker Norskelån.com!