Tidligere President Obama’s memoarer solgt for 65 Mill

Det har gått vilt for seg i forlagsbransjen mens de største forlagene slåss om rettighetene til tidligere president Barac Obama’s memoarer.

Forlaget Penguin Random House er villige til “betale over 65 millioner dollar, som er over en halv milliard kroner, for rettighetene til to bøker som vil bli skrevet av henholdsvis Barack og Michelle Obama, får vi vite av Financial Times. Dette beløpet skal være det største som noensinne er betalt i en forlagsauksjon over en presidents memoarer noensinne. Forlagshuset Penguin har også utgitt Barack Obamas tre tidligere bøker.

“- Vi er fullstendig henrykt over å fortsette vårt forlags-samarbeid med presidenten og fru Obama. Med sine ord og sitt lederskap forandret de verden”, sier Penguin Random-sjef Markus Dohle.

Clintons og W Bush memoarer

Det spesielle med denne boklanseringen er hvor skyhøyt det er over tidligere presidenters memoarer. Forlaget Knopf, et søsterselskap av Penguin Random, betalte 15 millioner dollar for rettighetene til Bill Clintons memoarer «My Life» i 2004 da han forlot (?) Det hvite hus. Selveste George W. Bush skal ha fått usle 10 millioner dollar for sin bok «Desicion Points», publisert av forlaget Crown i Amerika.

Barack Obama skal ha tjent 8,8 millioner dollar på sin bok «The Audacity of Hope», som ble en bestselger i 2006, samt barneboken «Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters», ifølge Forbes Magazine. Den første memoar var «Dreams from My Father», som kun kom i paperback i 2004. Vi gleder oss til å lese boken!

Det er forventet en hel del avslørelser av innenrikspolitiske såvel som utenrikspolitiske avsløringer såvel som saftig “inside gossip”. Michelle er selvsagt fortventet til å bidra med hennes synspunkt og observasjoner. De er jo et veldig sammensveiset team de to. Vi håper siden det er et så solid forlag som Pinguin, at dette blir en memoar av betydning.