Tips som vil hjelpe deg å sette opp et budsjett

Sett ønsker versus behov

Det første skrittet mot å lage et budsjett er å avgjøre hvilke utgifter er ønsker og som er behov. Bolig, verktøy, dagligvarer, transport, klær og barneomsorg er generelt ansett nødvendigheter; underholdning, reiser og spise ute er tenkt som “ønsker”, eller det som kalles skjønnsmessige utgifter. Når det er sagt, er det ofte noen gråsone mellom et ønske og et behov: Du må kanskje en bil for å få til å fungere hvis carpooling eller kollektivtransport er ikke et alternativ, for eksempel, men en prangende sportsbil kan være en ønsker.

Alle må kjøpe klær, men designer klær er ikke krav. Hvis du har råd til eller allerede har kjøpt en luksusversjon av dine nødvendige utgifter, husk at nedgradering er alltid et alternativ hvis du bestemmer deg for at type utgift ikke lenger passer med din livsstil.

Finn ut av faste og variable utgifter

Faste utgifter – som, som navnet tilsier, forblir det samme hver måned – er ryggraden i alle budsjett og bør være den enkleste å planlegge for. Eksempler på dette kan være husleien, bil betaling og studielån, som trolig vil være den samme, måned og måned ut. Variable utgifter, ingen overraskelse, er de som endres hver måned. Dine dagligvarehandel regninger, vann, elektrisitet, telefon, klær, reise og bil og vedlikeholdskostnader er alle variable utgifter.

Budsjettering for variable utgifter, selvfølgelig, er en av de hardere delene av å skape et forbruk plan. Her er et par tips for å gjøre det enklere: Spor utgifter for tre til seks måneder, regne ut den gjennomsnittlige over denne perioden og i fremtiden, mål for gjennomsnittlig hver måned.

I stedet for å spore variable utgifter månedlig, prøve å sette en seks måneders eller årsbudsjett med del-mål. Dette er spesielt nyttig for utgifter som vedlikehold av bil eller reise, noe som kanskje ikke dukker opp hver måned, men likevel må vurderes i et budsjett som de kan være big-billett eks.

Få det store overblikket

Det er viktig å finne ut om du er en stor-bilde eller en detalj-orientert penger manager. Noen mennesker liker å vite vanligvis hvor pengene går, men ønsker ikke å ha for å spore hver kaffe de kjøper; andre liker å vite nøyaktig hvor mye de bruker på sine latte vane. Avgjøre om du foretrekker en detaljert eller bredt syn på pengene vil hjelpe deg å avgjøre hva slags budsjett system vil fungere for deg.

En påminnelse: Hvis penger er stramt, kan du kanskje bruke et system som sporer hver krone.