Tjen penger på bloggen din

Har du en hobby du blogger om eller bare deler dine tanker med www kan du tjene noen gode kroner ved å benytte deg av noen av de måtene der ute du kan tjene penger på bloggen din. Det kommer selvsagt an på hvor mange som leser bloggen eller hjemmesiden din.

Hvis du ender med nok trafikk kan annonsører ofte kontakte deg direkte og be deg om å plassere deres annonse på nettstedet ditt. Du kan også kontakte annonsører selv etter litt markedsundersøkelse. Kontakt kun firma som er relevante for leserne av nettstedet ditt.

Å selge private annonser kan komme i form av for eksempel bannere og også betalte blogginnlegg. Mange bloggere tjener penger på å skrive sponsede innlegg der de skriver om eller gir en vurdering av annonsørens produkt eller tjeneste. Et annet alternativ er å skrive et underskrevet innlegg eller en serie, der du kan skrive om et emne, men annonsøren sponser deg.

Bonus tips: For å maksimere inntektene dine, kan du også velge å selge sponsorplass i nyhetsbrevene dine, podcaster og videoer.

Inkluder tilknyttede lenker i innholdet ditt: Affiliate Markedsføring

Affiliate markedsføring er også et annet flott verktøy for å tjene penger på bloggen din. Slik fungerer affiliate markedsføring i et nøtteskall: En annonsør har et produkt hun ønsker å selge. De er enige i å gi deg en provisjon fra hvert salg dersom kjøperen kommer fra nettstedet ditt. Du får en unik lenke som sporer din tilknyttede kode. På den måten vet dine affiliates når en kjøper brukte lenken din til å kjøpe deres varer eller tjenester med.

Du inkluderer bare denne tilknyttede lenken på nettstedet ditt. Dette kan gjøres dette direkte i innholdet eller gjennom bannerannonser. Hvis en leser klikker på den unike linken og kjøper produktet du har anbefalt, tjener du en prosentandel av det han/hun kjøpte.

Du kan benytte affiliate markedsføring via annonsenettverk som Amazon Associates, eller du kan opprette private partnerskap med annonsører og bedrifter med et tilknyttet program.