Uber truer med å kjøre ut av Norge

Kjøre-deling appen Uber sier at den ønsker fortsatt å opererer i Norge, men vil forlate landet hvis myndighetene ikke godkjenner en rekke forslag endrer sine to handelsforhold. Selskapets pressesjef Carl Edvard Endresen sa på en pressekonferanse onsdag at Uber ble utarbeidet to rekognosere deres virksomhet i Norge, melder Nettavisen.

“De verste Konsekvens av prosessen som foregår nå er Uber vil bli nødt til å revurdere sin tilstedeværelse i Norge,” sier Endresen.

Uber stoppet også sine tjenester i Danmark etter at en ny taxi lov ble introdusert.

En rekke endringer ble foreslått av selskapet i et brev til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ifølge rapporten.

Mange urolige over å miste Uber

Den delte økonomi-virksomheten håper å bli vurdert legal i et revidert rammeverk for drosjer, ikke minst på grunn av press fra European Free Trade Association overvåkningstjeneste ESA, som har krevd at Norge endre sine private transport lover. Gjeldende regler skape et hinder to frihandel ifølge ESA.

Uber har foreslått automatisk registrering av sjåførenes inntjening til Norges skattemyndigheter og ønsker å inngå avtaler for introduserer pensjons og forsikringsordninger for sine sjåfører. Selskapet ønsker også å tilby helse og sikkerhet sertifisering for kjøring kjent som en kjøreseddel.

Uber har etablert seg i provinsielle deler av Norge hvor det er mindre nåværende konkurranse, og tror gjennomføring av ESA regler vil kunne fungere i byer som Trondheim, Bergen og Stavanger ifølge en rapport fra VG Nyheter.

“Vi ser frem til å ekspandere til flere norske byer” sier Endresen vidre til VG. Rapporter tidigere denne uken foreslår at Uber sjåfører i Oslo blir undersøkt for brudd kommersiell transport og skatteregler.