Uforutsette regninger kan håndteres

Hvis du noensinne har mottatt mange regninger på en gang du ikke hadde regnet med vet du hvor ille det er. Men det er ingen grunn til å fortvile. Vi deler våre beste råd for en knipen måned med dere.

Sørg for å ha et budsjett

Den absolutt største tjenesten du kan gjøre deg selv er å sette opp et fornuftig og korrekt budsjett. Du kan selv gjøre det og det er et enkelt verktøy som sørger for at du holder oversikt over økonomien din. Hvis du skal sette opp et budsjett for første gang kan det være lurt å satse på litt mer detalj enn bare inntekter og utgifter. Lag gjerne forskjellige kategorier for forbruket ditt, og ha enkeltposter for hver faste utgifter.

Sparekonto for en kneik

Å ha en liten sparekonto for “overraskelser! er noe alle bør ha. Dette er en sparekonto med penger spesifikt satt av til uforutsette regninger. Man vet aldri hva som kan skje. Har du ikke allerede en sparekonto, bør du bruke budsjettet ditt til å se hvor du kan sette spare.

Det er svært enkelt å opprette en sparekonto i nettbanken din. Bare bruk din Bank-ID og det er gjort i løpet av noen minutter. Sett opp et fast månedlig trekk, gjerne rundt din lønningsdag. Det viktig at den ikke blir til en alternativ brukskonto. Velg gjerne et oppsett hvor det er vanskelig å ta penger ut av kontoen. Disse pengene blir sikkerhetsnettet ditt!

Andre tiltak i krise

Du kan vurdere å ta opp et mindre lån for å dekke fakturabeløpet du sliter med. Hvis du har fått en større regning du ikke hadde regnet med kan du også vurdere å ta opp et lån for å dekke fakturaen. Et lån uten sikkerhet kalles et forbrukslån. Disse er relativt enkle å få innfridd så lenge du ikke har noen registrerte betalingsanmerkninger. Vær oppmerksom på at disse lånene fort kan bli kostbare. Derfor er det viktig å ikke låne mer enn du absolutt har behov for.

Dersom du skal ta opp forbrukslån for å dekke regningsbeløpet bør du benytte deg av en anbuds-side som vår. Gratis og uforpliktende tjenester som gir deg god oversikt over hva slags lånemuligheter du har.