Unngå å låne penger fra venner eller familie

Når din økonomiske situasjon blir alvorlig og du trenger penger raskt, er det lett å ta avgjørelser som kan være mer skadelige enn nyttige. Hvis du står i en knipe med regninger eller rett og slett bare er helt blakk er det lett å se etter enkle løsninger. Men det er veldig viktig å ta smarte beslutninger i øyeblikk av desperasjon. Slik at du ikke gjør situasjonen enda verre. En ting vi vil snakke om i dag er å låne penger fra de som står deg nærmest. Nemlig dine venner og din familie.

Ikke lån fra venner eller slektninger

Venner eller slektninger kan være i stand til å hjelpe deg når du virkelig er i beita. Men, du må være forsiktig. Generelt er det ikke noe galt i å godta hjelp fra kjære kan hjelpe deg å komme deg gjennom en vanskelig periode. Uansett er det viktig å tenke over på problemene som kan oppstå i etterkant.

Se på det på denne måten. Hvis du låner penger fra en bank, er det en god sjanse for at du aldri vil se denne långiveren igjen. Med familie eller venner, vil du se dem på ferier, på bursdagsfest, familiesammenkomster, og mange andre anledninger. Har du ikke betalt kan det fort bli krøll.

Det kan skade deres forhold

Det er alltid en risiko for å skade forholdet. Du bør aldri anta at alt vil vise seg bra hvis du bestemmer deg for å akseptere penger fra en slektning eller en venn. Hvis du ikke ender med å betale tilbake lånte penger, kan dette avbryte forholdet.

Du må også vurdere det faktum at dine kjære har flere begrensninger på hvor mye penger de har tilgang til enn du kanskje tror. Hvis du låner penger fra noen som har sine egne økonomiske vanskeligheter kan det fort bli stygt. Hva skjer med forholdet når du ikke har råd til å betale dem tilbake?

Verdien av dine kjære bør ikke bli truet p.g.a. pengeproblemer. Ta heller et lite lån fra en nettbank. Å ta et lån fra folkene du bryr deg om, virker ikke for alle. Det er viktig å analysere dine behov, anslå hva familien din kan håndtere og veie alle alternativene dine.