Unngå uvaner som koster for mye!

Ikke kjøp bare fordi det er på salg!

Kjøp på salg og bruk av kuponger er praktiske måter å spare penger på, men bare å kjøpe en vare bare fordi det er på salg er ikke være en god idé. Snarere enn å fiksere på den store salgs-skilt, vurdere om du trenger noe før du kjøper den. Selv en billig kjøp er en sløsing med penger hvis du ikke vil faktisk bruke produktet.

Hoppe helsesjekken

Å ikke gå regelmessig til helsesjekk og tannlege på grunn av regningen eller ubehagelige opplevelsen kan være en feil. Du kan få en fylling for små hull, men helt ubehandlet kan det hende du trenger en dyrere krone, rotfylling eller tanntrekking. Hvis du tror noe kan være galt med din generelle helse, kan å unngå legen på grunn av kostnadene for en sjekk være en kostbar feil. En rapport bestilt av Cancer Research UK fant at for visse typer kreft, kan tidlig diagnose øke forventet levealder og redusere behandlingskostnadene med så mye som 75 prosent. Hvis kostnaden av å se en lege er uoverkommelige, kan du ta opp et forbrukslån for å redde tennene dine. ekten.

Regelmessig vedlikehold av bil

Akkurat som forebyggende besøk til legen kan bidra til å holde langsiktig helsetjenester kostnadene nede, kan vanlig bil vedlikehold spare penger. Sjekk brukerhåndboken for å se hvor ofte produsenten anbefaler at du endrer filtre, belter, olje og andre væsker. Et oljeskift kan koste 250 EUR til 5000 NOK, men går du for lenge uten et oljeskift kan redusere motorens levetid eller føre til motorhavari. For å spare penger, se etter kuponger eller lære deg hvordan du endrer bilens olje hjemme i stedet for å betale et verksted ved oljeskift. Du kan også være i stand til å spare penger på kjøretøy vedlikehold ved å lære hvordan du endrer luftfilter, fikse en sprukket frontrute eller endre bremseklossene.

Det er mange gode måter å spare penger, men noen ganger kan det være lett å miste av syne det store bildet. Når du vurderer måter å redusere utgiftene eller øke sparing, se etter langsiktige gevinster. Tenk på om du trenger noe før du kjøper det, uavhengig av sin pris, og veie fordelen av å gjøre det vanskeligere å bruke sparepengene dine. Når det gjelder din helse og dine eiendeler, husk at vedlikehold ofte koster mindre enn reparasjoner.