Uvaner som hindrer deg fra å ha økonomisk suksess

Vi har satt sammen en liste over hvilke vaner eller rettere sagt uvaner som har innvirkning på karriere og økonomisk suksess. Disse uvanene ble identifisert under en studie av universitetsstudenter 10 og 20 år etter at de avtok eksamen og kom ut i arbeidslivet. Studien var basert på mennesker med samme finansielle bakgrunn.

I gårsdagens artikkel så vi blant annet at tv-titting, usunn livsstil og det å sitte i en jobb man hater alle er medvirkende til mindre suksess både privat og i banken. I dag ser vi på flere uvaner som kjennetegner dårlig økonomisk stabilitet og vekst. Kanskje du vil kjenne deg igjen?

Uvaner som hindrer deg fra å oppnå ditt fulle potensiale

Omgås negative mennesker

De med mest suksess etter universitetet hadde alle til felles at de omga seg med andre veletablerte og suksessrike mennesker. De som ikke hadde sett noen finansiell suksess var ofte omgitt av venner med de samme uvanene og en negativ innstilling til samfunnet generelt.

Ingen framdrift

De suksessfulle menneskene har brukt tid og energi på å bygge og vokse i jobben sin. Det å ta tak i og styre egen kariere har betydd mye for deres suksess finansielt. Taperene satt gjerne i samme jobb de hadde 10 år siden, og var gjerne meget utilfreds med arbeidssituasjonen, men ute av ork til å ta tak i eller gjøre noe med situasjonen.

Leser lite eller ingenting

Hvis du vil være en suksess gjelder det å holde seg skarp og oppdatert. Det er ingen vekst eller lærdom av Se&Hør eller ViMenn. Suksessfulle mennesker har til felles at de holder seg oppdatert på politikk og samfunnsrelaterte tema samt også lese fagbøker innen sitt felt samt skjønnlitteratur. Plukk opp en bok og utfordre deg selv! Det lønner seg i lengden.