Norge lanserer et verktøy som gjør det mulig å lære å lese i krigssoner

Du kan også donere penger til dette prosjektet! Norge har i lansert en ny utvikling verktøy som gjør det mulig for barn å lære å lese i områder der skolene er blitt bombet og lærere og familier har blitt tvunget til å flykte.

Med hjelp av noen av verdens største tech-giganter har Norge utviklet to spillbaserte lærings-apps som kan brukes hvor som helst. Anslagsvis 2,5 millioner syriske barn ikke er i stand til å gå på skolen på grunn av væpnet konflikt.

Studiemuligheter for svært mange syriske barn og unge er ekstremt dårlig, både for de som fortsatt er i Syria, og for dem som har flyktet til andre land.

“Vi må søke moderne teknologi på nye måter å sikre retten til utdanning for alle barn. Siden de fleste syriske familier har smarttelefoner, disse spillene har potensial til å nå millioner av barn med arabisk morsmål. På lang sikt, kan lignende spill brukes til å hjelpe barn i andre deler av verden som ikke er i stand til å gå på skole”, sier statsminister Erna Solberg. I forrige uke inviterte hun syriske barn som hadde flyktet fra Aleppo for å teste spillene i sin offisielle residens, sammen med kronprinsesse Mette-Marit og utenriksminister Børge Brende. De deler et engasjement i innovasjons, barn og utdanning, og har holdt seg à jour med utviklingen i EduApp4Syria prosjektet.

Spillbasert læring har testet bra

Spillene har blitt testet av syriske barn i Jordan og Libanon, land som er vert for flere millioner syriske flyktninger, og hvor utdanningskapasitet har blitt strukket utover sine grenser.

“Konflikten i Syria har nå gått inn i sin sjuende år. Intens innsats blir gjort for å gjenoppbygge skoler og etablere midlertidige utdanningsmuligheter. Men ødeleggelsene er så omfattende og behovene er så store at supplerende tiltak er nødvendig for å opprettholde læringsprosessen. Når barn kan bruke spill-baserte apps for å lære å lese, som åpner dørene for alle andre læring. Mange av disse barna har også blitt traumatisert. Læring gjennom lek gjør det lettere for dem å oppnå en følelse av mestring og å tilegne seg ferdigheter”, sier utenriksminister Børge Brende.